Една от приятните изненади е, че големият губещ на тези избори

...
Една от приятните изненади е, че големият губещ на тези избори
Коментари Харесай

Харизанов: Ако избирателите искаха ГЕРБ да си почине, щяха да го покажат с вота си

 Една от приятните изненади е, че големият губещ на тези избори е Българска социалистическа партия. Това мнение изрази пред БНР Георги Харизанов от Института за дясна политика. " Не ме изненадва, че ГЕРБ е първа политическа мощ. Изненадва ме високият резултат на " ИТН “ и ме изненадва в позитивен аспект по-високият по отношение на социологическите прогнози резултат на " Демократична България “. Изненадва ме и това, че най-вероятно госпожа Манолова ще е част от идващия парламент, само че не всички изненади би трябвало да са приятни. “

ГЕРБ е на власт 12 години и не е изключително мъчно да се трансферират всички негативи на ръководещите, изключително в условия на икономическа рецесия, счита Харизанов.

" Ако гласоподавателите желаеха ГЕРБ да си почине, щяха да го покажат с вота си. Не споделям мнението, че е по-добре ГЕРБ да остане в съпротива. “

" Демократична България “ нямат политическата опция да са част или подкрепящи бъдещо ръководство на ГЕРБ поради инерцията, която са събрали. В ръководство, конструирано към ГЕРБ, те би трябвало да останат в опозиция и си мисля, че това и ще създадат “, разяснява Харизанов.

Относно формулите програмно ръководство и държавно управление на националното избавление Харизанов посочи, че българският преход е съумял да унищожи " всички тези звучащи красиво формулировки “.

Остава неразбираемо с кого Движение за права и свободи ще осъществя " професионално и красиво разчертаните си послания “, уточни още анализаторът.

Предстои да забележим по какъв начин оттук насетне ще се развие държанието на " ИТН “, след като към този момент не са политически план, обгърнат в тайнственост, а парламентарно показана партия, означи Георги Харизанов.

Какво съгласно него е предложил в изказването си късно нощес министър председателят?

" Не мисля, че е предложил експертен кабинет. Предложи най-хубавите хора да застанат на масата и да сформират държавно управление от всички партии, само че това не е експертен кабинет. В ГЕРБ специалистите са политически лица. /…/ Това, което предложи, е всеки да даде най-хубавите си хора и да се сформира държавно управление, което да продължи да работи и да извежда страната да края на годината. “
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР